Премиера в Асеновград: Ярки герои търсят смисъла на живота в нов роман на Николай Табаков

Автор: Plovdiv Now 4691
Премиера в Асеновград: Ярки герои търсят смисъла на живота в нов роман на Николай Табаков

Един от най-талантливите съвременни белетристи Николай Табаков ще представи в Асеновград последния си роман „Нула време” в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Премиерата е на 12 септември от 17,30 часа във фоайето на библиотеката, а входът е свободен.

"Нула време" е 11-та книга на автора, който е живее в близкото село Яврово, община Куклен Литературният критик Никола Иванов казва за Николай Табаков, че той несъмнено е автентичен разказвач, който разчита на конкретните си преживявания и наблюдения върху живота в ежедневните му проявления, които умее да обобщи и универсализира. Той прави литература без маниерност, без да смуче от пръстите, защото е автор с биография.

Събитията в „Нула време” се развиват в северозападна България, на границата между трите съседски държави - България, Румъния и Сърбия, а действието съвпада с пускането на ферибота Видин – Калафат. Персонажите в творбата са представени с интересни имена, разкриващи техния характер - Кольо Бубалази, кметът Торлашки, Петър Иде-Му-Отръки, ромът Рушди, Сиси Запетайката, Барабан Капитански и други. Всеки един от тях търси сам за себе смисъла на своят живот на фона на събитията, които се случват. Това е и екзистенциалният въпрос, на който Николай Табаков търси отговори в своята последна творба.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина