Преход до хижа “Сини връх“ над Асеновград спасява от летните горещини

Автор: Plovdiv Now 11838
Преход до хижа “Сини връх“ над Асеновград спасява от летните горещини

Туристическото сдружение „Устремени” в Асеновград предлага чудесна възможност за бягство от неделните градски горещини с преход между село Жълт камък и хижа "Сини връх" на 23 юни. 

Маршрутът е лек, а по пътя има беседки и чешми. Движението е по широк горски път, а гледките от "Димкин камък" доставят истинско удоволствие. 

Стигайки до село Узуново, участниците в прехода ще се срещнат с отиващите си махали и селца в тази част на Родопите, на граница между източната и западната им част.

Преходът продължава до хижа "Сини връх", край която участниците ще обядват и след като си отдъхнат, ще поемат по обратния път.

Приблизителното общо време за преминаване на прехода е 8 часа. Тръгването е в 8,00 часа на 23 юни от ДИП „България” в Асеновград. Втори сборен пункт ще има в 9,00 часа в центъра на село Жълт камък. Прибирането в града ще бъде в около 18,00 часа.

Маршрутът не е подходящ за деца заради дължината и времетраенето му. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Участниците могат да бъдат оборудвани с щеки по своя преценка, както и да носят суха храна и вода в умерени количества, защото по пътя има 4 чешми.

Записването е на мейл [email protected]. Участието в прехода не е обвързано със заплащане.

Сдружение "Устремени" няма ангажимент да е медиатор в търсене на транспорт. С оглед на максималния комфорт при засилен интерес групата ще бъде ограничена до 20 души. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на прехода.

Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина