Предложиха варианти за запазване на помощното игрище към стадион “Шипка“ в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6141
Предложиха варианти за запазване на помощното игрище към стадион “Шипка“ в Асеновград

Две срещи със собственици на имоти, частично разположени на територията на помощното игрище при стадион „Шипка“, са провели представители на Общината в Асеновград. Основната цел на продължаващите преговори е да се запази целостта на терена, за да може тренировките на спортистите от Асеновград да протичат необезпокоявано.

Два са възможните варианти за разрешаване на казуса с реституираните земи в посочената зона. Първият е собствениците на частта, навлизаща в самото игрище, да бъдат обезщетени, като се урегулира нов имот в пространството, разположено до съществуващата жилищна сграда там. А именно: да се обособи площта между входа на помощното игрище (откъм стадиона), съблекалнята и къщата до нея, без да възпрепятства достъпът за ползването им.

Вторият вариант е стартиране процедура по отчуждаване на земите. Това са двете единствени законови алтернативи, чрез които може да се разреши проблемът. А частта, която попада извън зоната на помощното игрище, ще се урегулира заедно с другите имоти в ската – в посока тенис кортовете. Община Асеновград очаква собствениците да се консултират със своите юристи и да предложат варианта, който би ги удовлетворил.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина