Пребиха до смърт улично куче в Асеновград СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 10073
Пребиха до смърт улично куче в Асеновград СНИМКИ

Улично куче бе пребито до смърт в Асеновград. Зверството е станало в кв. Баделема в града. Животното е на 6-7 месеца. Удряно е с дебел кол, който е захвърлен в близост до трупа му.

Снимки на мъртвото куче се появиха в социалните мрежи и предизвикаха остра полемика сред потребителите. Част от хората твърдят, че четириногото е агресивно и миналата седмица е нападнало дете. Както PlovdivNow.bg вече съобщи, в четвъртък 11-годишно момче е било изпратено от баба си до близкия магазин в "Баделема". Минути по-късно възрастната жена чула писъци, които я накарали веднага да излезе и да потърси внука си. Намерила момчето на земята, много изплашено. Оказало се, че е било нападнато от три бездомни кучета - едно голямо и две по-малки. Три по-големи момиченца и друга възрастна жена с голяма пръчка обаче вече били подгонили. За щастие детето не е ухапано, но е преживяло силен стрес.

„Това заслужават тия кучета щом нападат, без да очакваш, деца невинни и хора. Всички да ги убият”, коментира асеновградчанка. Според нея никой не би защитавал куче, ако то нападне  детето му. „Те са плъзнали в целия град. По три-четири вървят по улиците и неочаквано изскачат. Миналия ден комшийката отиваше на работа я на паднаха, едва я спасиха. Всички мръсни песове да ги за стрелят”, категорична е жената. Друга майка също споделя, че цяла глутница се разхожда из квартала и напада децата. „Трябваше да се вземат мерки тия кучета да се приберат някъде, в квартала е вече някакъв ужас. Явно на някой му е писнало. Не знам какво да кажа. И моето дете играе в тоя квартал, но не бих посегнала на животинката”, допълва тя.

Според повечето хора обаче убитото куче не е от агресивните и никога не е нападало. А жестокостта, с която е убито, възмути асеновградчани. „Това е жестокост, не е това начинът”, „Изрод, всичко се връща. Не сме господари на улицата и пътя. Това не е решение. Предполагам даже, че това куче е невинно, не е това, което нападало и хапело. Срам и позор, човечеството отива на зле”, „Убиец, нищо друго”, „Този човек, който го е направил, ще умре в адски мъки, всичко се връща”, гласят само малка част от гневните коментари.

Проблемът в бездомните кучета в Асеновград не е от вчера, а общината не може да се справи с него. Няколко пъти агресивни животни, които се движат на групи, нападаха жители на града. Периодично в годините мобилни екип от Зооветеринарния комплекс в Пловдив прибират кучетата и ги настаняват в комплекса. След като настанили извънредно 45-те питбула обаче, обяснили на властите в Асеновград, че нямат повече места. След Пловдив бездомните животни са водени в Стара Загора и Димитровград.

Преди около месец община Асеновград сключи нов договор за улов на безстопанствени кучета. През март бяха извършени две акции. "Разбирам и е нормално асеновградчани да реагират срещу бездомните кучета. Но трябва да се знае, че общинските власти имат ангажимент да третират опасните четириноги, а останалите могат само да бъдат обезпаразитени, кастрирани и маркирани, но няма как да ги скрием от обществените места", посочи тогава градоначалникът Емил Караиванов, като апелира да не се изоставят домашни четириноги по улиците.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина