Повреден светофар обърква асеновградчани

Автор: Plovdiv Now 2052
Повреден светофар обърква асеновградчани

Светофар в Асеновград предизвиква объркване сред шофьорите. Светлинната сигнализация показва след зелен разрешителен цвят, оранжев, който не спира да свети при появата на червен забранителен за преминаване на превозни средства, пише GlasNews.bg.

„Бъдете внимателни. Светофарът не работи адекватно,“ предупреди гражданин, който е заснел съоръжението.

Мястото е кръстовището на ул. „Велико Търново“ с бул. „България“. Коментиращи споделят, че от много време има проблем със светофарите в града, но към момента няма решение. Други припомниха, че при подобни ситуации следва да се спазват знаците. А, ако липсват знаци, то тогава трябва се спазва пътната маркировка.

„Като разберат, че не работи, ще се движат по знаци (табели) „стоп“, и „път с предимство“, с повишено внимание!“

„В неделя в най-големия дъжд ги ровиха нещо, но явно без резултат! Сутринта кола пред мен си мина чисто на червено, мислейки си, че след жълтото е зелено, но уви! Дано да не стане беля докато реагитат, ако изобщо ще има такава реакция.“

„И пешеходците и те като светофарите. Пресичат на 5 метра от пътеката, все едно ще ги охапе.“

Това гласят част от коментарите. Припомняме, че по-рано ви разказахме за проблемен светофар, само на метри от този, за който сигнализираме днес. При него пешеходците се налагаше да спринтират, за да пресекат, понеже разполагаха с едва седем секунди.

Кадри: Dimitar Dimitrov Mahony

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина