Повдигнаха обвинение на 16-годишен от Асеновградско за опит за убийство

Автор: Plovdiv Now 6028
Повдигнаха обвинение на 16-годишен от Асеновградско за опит за убийство

16-годишен тийнейджър от асеновградското село Боянци е с повдигнато обвинение от прокуратурата. Причината е, че се е опитал да убие със сабя 49-годишен мъж

Инцидентът е от 28 юли 2020 година, когато в селото две враждуващи групи се сбили на улицата с дървени колове, метални тръби и други опасни предмети. Поводът бил разчистване на сметки след скандал между двама мъже от квартала, които предишния ден стигнали до бой по време на футболен мач.

Пострадалият бил в заведение със свой приятел, когато започнал масовият бой. Той чул виковете, станал и тръгнал да разтървава участниците, като викал: „Спрете!“. В суматохата получил удар с дървен кол в рамото от друг мъж и се обърнал, за да му вземе тоягата. Докато двамата дърпали дървения прът, към гърба на пострадалия се приближил и 16-годишният. Той бил на мястото с родителите си, като носел в ръцете си сабя.

Вдигнал я и силно ударил по главата по-възрастния мъж, който паднал на земята. От главата му потекла кръв. Обвиняемият се уплашил и избягал към дома на баба си. Там скрил сабята до външната чешма. Боят между групите бил преустановен и бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на Спешна помощ първо откарал пострадалия в болница в Асеновград, но  състоянието му било тежко и той бил преместен за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Там претърпял операция и бил стабилизиран.

Непълнолетният обвиняем е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“. Наказанието, предвидено по горепосоченото обвинение, след редукцията за непълнолетни, е до 5 години „лишаване от свобода“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина