Поставят светофар на свлачището край Асенова крепост

Автор: Plovdiv Now 5619
Поставят светофар на свлачището край Асенова крепост
Съдействие от правителството за по-скорошното укрепване и възстановяване на свлечения път, ще търси община Асеновград. След обилните дъждове, продължили около 36 часа, свлачището на пътя за НПК Асенова крепост се активира отново. Получи се цепнатина в средата на асфалтирания участък, който е от близо 100 метра.
 
„Изпратено е уведомление за проблема до Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и имаме уверение, че при следващото й заседание ще бъде разгледано, за да започнем строителни действия да се възстанови пътят”, уточни кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.
 
Той допълни, че в района на свлачището ситуацията е утежнена, тъй като над НПК Асенова крепост живеят хора в три населени места – това са селата Лясково, Яврово и Добралък. И ако в кратки срокове пътят не бъде възстановен и укрепен съществува опасност трите населени места да бъдат временно отцепени. Община Асеновград ще настоява по-скоро да бъде отпуснато финансирането, за да не се стигне до споменатата ситуация. Към момента е заделен финансов ресурс за закупуване на светофарна уредба, с която ще се пропуска движението по определен ред. Тя е със собствено захранване.
 
„Участъкът е на завой и е опасен, защото няма видимост с отсрещния край на пътя макар, че растителността бе почистена. Но светофарната уредба може да действа определено време. Свлачището си е там, съществува и вероятността да тръгне отново е много голяма”, изрази притеснението си градоначалникът.
 
Източник: Община Асеновград

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина