Поканиха на среща собствениците на частния терен в помощното игрище в Асеновград, те не се явиха

Автор: Plovdiv Now 4781
Поканиха на среща собствениците на частния терен в помощното игрище в Асеновград, те не се явиха

Среща беше насрочена за днес от 11,00 часа на тема помощното игрище на стадион "Шипка" в Асеновград.

На нея щяха да присъстват представители на Общината и Общинския съвет, както и собствениците на частния терен, попадащ в игрището. Очакваше се другата страна да изрази своето мнение по темата. Собствениците на терена обаче не се явиха, въпреки че бяха потвърдили, нито изпратиха свои представители.

На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, общински съветници от различни политически групи в местния парламент, заместник-кметовете Стоян Димитров и Петър Петров, главният архитект на общината Петко Прокопиев, както и юрист от администрацията.

Идеята на срещата бе при максимална публичност да се търси вариант за решение. Припомняме, че за целта до момента са проведени три срещи със собствениците. Община Асеновград предложи два варианта за решаване на проблема. На днешната среща собствениците трябваше да посочат дали приемат предложените им от администрацията възможности, или да изразят друго мнение. Община Асеновград води преговорите с цел да се запази целостта на помощното игрище.

Общата площ на възстановения имот е в размер на 1 600 квадратни метра. Около 1 040 квадратни метра е навлизат в зоната на помощното игрище. Според законодателството, 25% се отделят за инфраструктура. Така, общината може да урегулира имоти на площ от приблизително 885 квадратни метра.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина