Подменят периодично повредените контейнери за смет в Асеновград, приемат се сигнали от граждани

Автор: Plovdiv Now 4728
Подменят периодично повредените контейнери за смет в Асеновград, приемат се сигнали от граждани

Подменят се периодично амортизираните контейнери в Асеновград, обясни заместник-кметът Таймер Бейсимов на последното редовно заседание на Общинския съвет. 

Това бе по повод на въпрос на съветника Дамян Борисов: "Въпрос относно състоянието на контейнерите за изхвърлянето на смет на територията на Асеновград и на кварталите. Както Вие сами знаете, а вероятно всички ние също се движим из улиците, голяма част от контейнерите са в изключително компрометирано състояние. Това, освен ежедневен дискомфорт, свързан със здравето и усещането на гражданите, има и тежък, не точно екологичен, колкото хигиеничен аспект, тъй като предстоят топлите месеци. А част от сметта именно заради това, е непрекъснато около местата за изхвърляне на смет. Сега знаем, че договорът на общината с "КМД" изтича на 01.08.20 г., доколкото си спомням. Знаем също така, че днес или утре ще, ако вече не сте отворили офертите, във връзка със зададената процедура от март за сключването на нов договор за сметосъбиране. Имам следния въпрос: Смятате ли да предприемете някакво действие в останалите 3 месеца в комуникацията си с "КМД", за да подменят съдовете, които са в компрометирано състояние, защото това е тяхно задължение?"

Ето какво отговори заместник-кметът:

Сметопочистването и сметоизвозването на територията на град Асеновград и кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден" се извършва 7 пъти седмично. Дейността се осъществява, като се ползват:

– контейнери тип "бобър" - 1,1 кубични метра - 900 броя

– контейнер тип "кука" - 200 литра - 2 890 броя

– контейнер тип "лодка" - 4 кубични метра - 40 броя.

Амортизираните съдове за отпадъци се подменят съгласно месечен график. За март 2020 г. са били сменени 19 броя, а за април - 42 броя контейнери от тип "бобър". От контейнерите тип "кука" от началото на тази година досега са сменени 174 броя. Продължава ежемесечната подмяна на амортизирани съдове. Сигналите на гражданите се приемат и препращат към компетентните служители в отдел "Екология и околна среда", които извършват проверки и изготвят списъците за подмяна на съдовете за отпадъци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина