Подготвят се стаите за изолация и лечение на пациенти с коронавирус в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 16022
Подготвят се стаите за изолация и лечение на пациенти с коронавирус в Асеновград

Работата по изграждането на 12-те стаи за изолация и лечение на пациенти с коронавирус в новото крило на болницата в Асеновград върви с много добри темпове, съобщава tvsatcom.bg по информация от управителя д-р Иван Червенков. Във всяка една стая, с по 2 легла във всяка, при нужда ще бъдат настанявани заразени в по-леки и средно тежки случаи.

Предвидено е в това крило да  има стая за лекари, стая за мед. сестри, манипулационна – всички те по изискване на епидемиолозите.

Все още обаче е проблем намирането на обдишващи апарати, каза управителят на асеновградската лечебница. Не само, че в момента на пазара респираторни апарати се намират трудно, ами и са с непрекъснато растящи цени, коментира още той. Все пак през втората половина на април се очаква да бъдат доставени 3 броя от необходимата апаратура.

В болницата в момента разполагат с достатъчни количества предпазни средства и дезинфектанти. Много дарители – частни и юридически лица, общински съветници и други хора, дариха на медиците през последните дни и седмици и засега от там не се нуждаят спешно от допълнителни.

В отделенията на МБАЛ Асеновград няма и болни с пневмонии, каза още д-р Червенков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина