Почистват незаконните сметища в Асеновградско, кметовете имат право да глобявят

Автор: Plovdiv Now 10015
Почистват незаконните сметища в Асеновградско, кметовете имат право да глобявят

Втора седмица Общината почиства нерегламентираните сметища в Асеновград. Разчистени са повече от половината от общо установените девет. Фирмите-изпълнители работят с фадроми и самосвали. На места се почиства и ръчно от служители по чистотата. Разчистени от отпадъци са и двата гробищни парка в града, както и от двете страни на пътното платно на Козановско шосе.

Днес бе почистено и нерегламентирано замърсяване в същия участък, край чешмата и параклиса „Свети Илия”. Събрани са тонове отпадъци от различен вид – хартиени, найлонови, пластмасови, хранителни и други.

Обработват се и зоните при входно-изходните артерии на Асеновград. Предстои премахване на нерегламентирано натрупаните отпадъци и край отсечка от пътя между кварталите „Запад” и „Долни Воден”. Обслужват се по график два пъти месечно и съдовете за разделно събиране на отпадъци на територията на община Асеновград и кварталите „Горни Воден” и „Долни Воден”. Общинска администрация призовава гражданите да се възползват от възможността и да сортират и изхвърлят отпадъците си в отделните контейнери – за стъкло, хартия и пластмаса. На всички почистени от нерегламентирано замърсяване зони са поставени предупредителни табели, които забраняват изхвърлянето на отпадъци. Глобата при констатиране на нарушители е от 150 лева до 500 лева.

Кметовете на населените места в община Асеновград са упълномощени да глобяват лицата, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места. Припомняме, че общинска администрация ще продължава да изпълнява стриктно строго определения график за сметопочистване и сметоизвозване, но за по-чист и приятен за живеене град за всички, следва и асеновградчани да опазват околната среда от замърсявания, като изхвърлят отпадъците си в съдовете за смет.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина