Планинари от Асеновград отиват на среща с еделвайсите

Автор: Plovdiv Now 5132
Планинари от Асеновград отиват на среща с еделвайсите

Планинарите от асеновградското туристическо сдружение "Устремени" канят на 28 юли любителите на природата на едно запомнящо се изживяване, а именно - фотосреща с еделвайсите в резерват "Козя стена". Включването не е обвързано със заплащане.

Пътуването ще стане с автомобили през прохода "Троян-Кърнаре", където на "Беклемето" колите ще бъдат паркирани и участниците в прехода ще тръгнат към връх "Козя стена", движейки се по Международен маршрут Е3 (Ком-Емине), който в тази си част предлага незабравими панорамни гледки. 

Общата дължина е 9 километра със средна степен на трудност и 5 часа приблизително общо време за преминаване. Тръгването от Асеновград е в 07:30 часа от ДИП "България", прибирането се предвижда да е в около 16,00 часа.

Маршрутът е подходящ за деца. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. На участниците се препоръчва да си носят щеки, високи обувки и ветроустойчиво яке, както и вода за пиене и пакет суха храна.

Записването за участие е на мейл [email protected]

Сдружение "Устремени" няма ангажимент да бъде посредник в търсене на транспорт. С оглед на максималния комфорт при засилен интерес групата ще бъде ограничена до 15 участника. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на събитието.
 
Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина