Планинари от Асеновград и Първомай покоряват връх “Попа“, канят желаещи за похода

Автор: Plovdiv Now 11088
Планинари от Асеновград и Първомай покоряват връх “Попа“, канят желаещи за похода
Планинарите - ентусиасти от сдруженията "Траки" в Първомай  и "Устремени" в Асеновград предизвикват всички любители на родния туризъм да се присъединят в организираното изкачване на връх "Попа" и посещението на пещерата "Добростански бисер" на 19 май 2019 година. 

Този район на община Асеновград е едно от най-любимите места за пешеходен туризъм заради многообразието от лесно достъпни и красиви обекти. Районът е добре маркиран, гледките са прекрасни, а природата - божествена. 

Маршрутът е с обща дължина 4,2 км и със ниска до средна степен на трудност, като приблизителното време за преминаване е 3 часа. Подходящ е и за деца.

Тръгването е в 09:30 ч от "ДИП България" в Асеновград, а сборният пункт е в 10:30 пред хижа "Марциганица". Очакваното прибиране в Асеновград е в около 15,00 часа същия ден. 

Според предварителната метеорологична прогноза времето ще бъде предимно слънчево с лек вятър и максимални температури до 19 градуса.

Транспортът е личен ангажимент на всеки участник в похода и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Добре е всеки да си носи 2 литра питейна вода, както и пакет със суха храна.

Входна такса за пещерата е 4 лв. за възрастни с отстъпката за група и 3 лв. ученици. Участието в прехода само по себе си не е обвързано със заплащане. Няма лимит за броя на участниците в похода.
 
Източник: Сдружение "Устремени"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина