Писател - поклонник представя в Асеновград книга за пътешествия

Автор: Plovdiv Now 6179
Писател - поклонник представя в Асеновград книга за пътешествия

Читалище “Родолюбие - 1873” в Асеновград кани всички на среща с писателя-поклонник Родислав Стефанов. На 27 юни 2019 г. от 18.00 ч. в изложбената зала на втория етаж  авторът ще представи книгата си „Камино де Сантяго”, в която описва своите поклоннически пътувания до гроба с мощите на апостол Иаков в Сантяго де Компостела.

Пътят Камино де Сантяго е сред най-известните поклоннически маршрути в света.

Всяка година милиони ентусиасти тръгват по свещения път, дълъг близо 800 км. Той започва от Южна Франция и свършва в испанската област Галисия, като крайната цел е катедралата в Сантяго де Компостела. Поклонниците го изминават в чест на Св. апостол Иаков – един от любимите ученици на Исус, загинал мъченически в името на Христовата вяра.
В този ред на мисли, в четвъртък, 27.06.2019 г. ще Ви срещнем с един истински поклонник - Родислав Стефанов и неговата книга Камино де Сантяго, в която той описва своите преживявания по Ел Камино. В творбата е събрана и систематизирана ценна историческа, географска и културна информация, касаеща въпросния маршрут. Днес, след няколко реализирани пътувания до Сантяго де Компостела, Родислав казва, че е друг – по-добър и по-пълноценен човек, той живее с мисълта, че най-ценното нещо в живота са хората, които са до теб, и които те разбират.

Източник: Читалище "Родолюбие - 1873" в Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина