Пияни и друсани шофьори спипаха в Асеновград, Стамболийски и Хисаря

Автор: Plovdiv Now 8072
Пияни и друсани шофьори спипаха в Асеновград, Стамболийски и Хисаря

Полицаи от районното управление в Хисаря са спрели за проверка вчера сутринта лек автомобил „Фолксваген пасат“. Зад волана е бил 50-годишен правоспособен водач, но след извършена проба с дрегер апаратът е отчел 1,55 промила алкохол. На мъжа е съставен акт. Той от своя страна не е приел показанията на дрегера и е пожелал да му бъде взета кръвна проба. Нарушителят е бил задържан в ареста на РУ Хисар за срок до 24 часа за престъпление по Наказателния кодекс.

В полицията в Асеновград пък е започнало бързо производство срещу 18-годишен младеж от село Тополово, засечен в събота да управлява лек автомобил „Тойота“. Колата е била спряна за проверка и се е оказало, че водачът шофира под въздействие на наркотични вещества. Материалите по случая са докладвани на Прокуратурата в Асеновград, а нарушителят е бил задържан за срок до 24 часа в ареста.

За 24 часа в ареста на РУ-Стамболийски за същото нарушение е бил задържан и 40-годишен пловдивчанин зад волана на „Мерцедес“. Той бил спрян за проверка на улица „Перущица“ в Стамболийски в неадекватно поведение и отказал на проверяващите да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества. Униформените са му съставили акт и са го отвели в УМБАЛ "Пловдив", за да му бъде взета кръвна проба за изследване. Уведомен е бил дежурен прокурор. Започнало е бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс.

Снмика: Илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина