Пиян мъж нападна възрастен човек в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7847
Пиян мъж нападна възрастен човек в Асеновград

Преди дни ром, който е употребил алкохол, е нападнал възрастен човек в градинката до "Зъбчето" в Асеновград, научи glasnews.bg

Инцидентът се е случил около 17:00 часа. Местни твърдят, че хората, които се събират в парка, пият от сутринта и стават неконтролируеми. Те предизвиквали преминаващите и налитали на бой. Твърди се още, че някои от алкохолиците носят в себе си ножове и никой не може да предвиди какви действия могат да преприемат агресорите.

"Докога ще търпим? Трябва ли да убият някой, за да се предприемат някакви мерки? Възрастните хора, които излизат там на раздумка, се страхуват да се намесят, когато някой е нападнат. Докога ще продължава това беззаконие?", пита асеновградчанката Василка Дойчева.

За неприятностите в "Зъбчето" са подавани сигнали до органите на реда, но те явно са безсилни да вземат отношение по случая - до този извод стигаме, след като научихме, че проблемите в квартала продължават.

Да припомним, че през месец май на 2019 година жестоко убийство в квартал "Зъбчето" потресе асеновградчани.

Двама роми убиха зверски 48-годишен мъж. Обвинен в убийството е Исмаил Асан, а също и Митко Асенов - той е обвинен, че не се е опитал да предотврати случващото се, както и за грабеж на жертвата - откраднати са му кожен портфейл с 3 лева и стар телефон. Според обвинителния акт в нощта на 26 май жертвата се прибирала към вкъщи, минавайки през парк в кв. "Зъбчето". Там непълнолетните роми нападнали мъжа, счупили му носа, взели му и чантата, в която имало портфейл и стар телефон. Отдалечили се, но отново се върнали, а Исмаил започнал да скача върху главата на жертвата. Има след и от душене. Полицаите заварили трупа на мъжа буквално обезобразен. Лицето му било подуто, от очите и ушите му бликала кръв. До него стоял пияният Исмаил, по окървавени чорапи. Повтарял, че не бил виновен и че идвал от болница.

Асеновградчани настояват полицейски патрул да дежури в района на квартала. Част от тях загатват, че е възможно да се организира и мирен протест. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина