Петима нарушители на пътя! Сред тях и асеновградчани, тръгнали да шофират друсани

Автор: Plovdiv Now 5522
Петима нарушители на пътя! Сред тях и асеновградчани, тръгнали да шофират друсани

Няколко бързи производства под наблюдение на прокуратурата са започнати за престъпления по пътищата в Пловдивско. Двама от задържаните шофьори са били в нетрезво състояние. Други са управлявали под въздействие на наркотични вещества и техните аналози. Един е тръгнал да шофира с отнета книжка.

В ареста на Първо РУ в Пловдив са задържани 51-годишен мъж от Белащица и 25-годишен пловдивчанин, шофирали след употреба на алкохол. Ауди е било спряно за проверка на булевард «Никола Вапцаров» в Пловдив, а зад волана е бил по-възрастният мъж. Той силно лъхал на алкохол. Дрегерът е отчел 2,34 промила. По-късно през нощта автопатрул на районното е  бил изпратен на сигнал за катастрофа в  кв. «Остромила». Униформените се натъкнали на самокатастрофирал 25-годишен мъж. Неправоспособният водач на БМВ загубил контрол над превозното средство, поради употреба на алкохол и се блъснал в уличен стълб. Показанието на дрегера било 1,94 промила.

При обход на улица «Тракия» в Пловдив вчера автопатрул е спрял за проверка друг автомобил Ауди, управлявано от 37-годишен асеновградчанин. Пробата с техническо средство е реагирала положително на Метадон.

21-годишен млад мъж, също асеновградчанин, е бил установен и задържан от служителите на реда да шофира личния си автомобил «Ауди» след употреба на наркотични вещества и техните аналози.  

При обход в местността «Бялата пръст» в село Белащица, автопатрул на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил «Мерцедес». Униформените са установили, че 30-годишният мъж зад волана е неправоспособен и шофира в едногодишен срок от наказание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина