Петима асеновградчани в нужда молят Общината за финансова помощ

Автор: Plovdiv Now 4400
Петима асеновградчани в нужда молят Общината за финансова помощ

Петима асеновградчани са подали заявления в Общината този месец за отпускане на еднократна социална помощ.

66-годишен се нуждае от 400 лв. за лечение на злокачествено образувание. Доходите на семейството на мъжа от пенсии са в размер на 472 лв. От Дирекция „Социално подпомагане” той получава месечна помощ в размер на 104 лв.

31- годишна жена е помолила за сумата от 600 лв. за закупуване на лекарства и рехабилитация. Лицето е със 100% трудова нетрудоспособност с необходимост от чужда помощ, с поставена диагноза „Детска церебрална парализа”. Жената е на постоянна медикаментозна терапия, частично заплатена от НЗОК. Доходите и от пенсия са в размер на 150 лв.

Третото постъпило заявление е от Лизавета Иванова, като жената е посочила сумата от 5000 лева, необходима за лечение със стволови клетки в клиника в Турция. Припомняме, че Лизавета е с 95% трайно намалена трудоспособност, с поставена диагноза „ Прогресивна системна склероза”. 

55-годишен мъж моли общината за отпускане на еднократна социална помощ в размер на 400 лв. Лицето е със 100% степен на увреждане с поставена водеща диагноза „Инсулинозависим захарен диабет”. Мъжът е на постоянна медикаментозна терапия, частично платена от НЗОК. Доходите на семейството му са от пенсията му в размер на 252 лв. От Дирекция „Социално подпомагане” той получава 87 лв.

Последното заявление, което ще разгледат общинските съветници на Асеновград е за отпускаме на сумата от 5000 лева за Ева Чолакова, която е с диагноза „Сарком на Юинг”. За лечението на момиченцето в болница в Германия, са необходими още много финансови средства, които семейството няма възможност да осигури.

Заявленията ще бъдат гласувани на 18 септември на редовната сесия на Общиснки съвет - Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина