Петър Чухов закрива Литературния шейкър в Асеновград, представя книгата си и в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5267
Петър Чухов закрива Литературния шейкър в Асеновград, представя книгата си и в Пловдив

Петър Чухов закрива Литературен шейкър в Бар КоШиПрайм в Асеновград, на улица "Изложение №2, на днес от 17,30 часа, когато ще представи новата си книга "Достатъчно дълго".

За разговор с младежи и ученици от литературен клуб „В света на книгите“,  Петър Чухов ще гостува във Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“ – Пловдив на 3 декември от 13.00 ч. в Библиотеката.

 Петър Чухов ще участва и в Литературен салон Spirt and Spirit под тепетата с последната си книга „Достатъчно дълго“ на 3 декември 2019 (вторник) от  19:00 ч. в клуб „Петното на Роршах“ (ул. Йоаким Груев 36). Модератор на срещата е Ина Иванова.

Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има „пиесказ“ и „разказеса“; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен „Лисица и лилав телефон“, който заслужава специално внимание. Колкото и да са различни събраните в книгата текстове, обединява ги стремежът да се даде свободен излаз на фантазията, да се разкажат прямо и пестеливо сънят, припознаването, неочакваният полет на асоциациите. И по този начин да се докоснат поне за миг онези невидими струни, някъде в тъмното и дълбокото, подсещащи ни за нещата, които грижливо сме прибрали и скрили от самите себе си.

Петър Чухов е роден на 23 юни 1961 г. в София. Бакалавър по библиотечни науки и магистър по социология на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Работил е в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, а понастоящем работи в Столична библиотека.

Съставител, редактор и автор на предговора на първата антология на българското хайку, издадена в чужбина – двуезичният сборник, на унгарски и български, "Различна тишина“.

Съавтор е заедно с Александър Мануилов на пиесата „Честита Нова година“, номинирана за Национална годишна награда за драматургия, Шумен 2015.

Включен в много антологии в България и в чужбина. Творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина