Първият ресторантьор на Асеновград отпразнува 80-годишен юбилей, уважен от Ибряма и “Канарите“

Автор: Plovdiv Now 12824
Първият ресторантьор на Асеновград отпразнува 80-годишен юбилей, уважен от Ибряма и “Канарите“

Първият ресторантьор на Асеновград Ангел Бончев - Боцмана отбеляза 80-годишнината си в компанията на своите деца, внуци, правнуци и приятели. За да уважат рожденика, пристигнаха и световноизвестният кларинетист Иво Папазов - Ибряма с неговата съпруга народната певица Мария Кафезиева, както и семейството Атанас и Надя Стоеви от оркестър "Канарите". С много настроение и стари спомени от началото на кариерата и на Боцмана, и на музикантите съпътстваха празника. Той е един от хората, които е дал тласък в неговите заведения на Бачково "Червената скала" и на "Юговското ханче".  Традицията "Канарите" да свирят на Бачково и да дарят всичките бакшиши от деня на иконата на Пресвета Богородица е възникнала именно в заведението на Ангел Ангелов, като сега на 15 август традицията ще бъде спазена за 38-и път.

„Малко преди Голяма Богородица заведението се пълнеше и реализираше такъв оборот, какъвто правехме за цялата година, а когато гостуваше Наско Канара, всичките пари, които изкарваше от бакшиши, ги даряваше на Бачковския манастир", разказа пред всички юбилярът.

Занаята на дядо си поема неговият внук Васко, който държи едно от най-оборотните заведения в Асеновград "Салаша", където се състоя и самият празник. Най-големият внук на Боцмана е журналистът Ангел Бончев, който е кръстен на дядо си.

Боцмана е една от емблемите на Асеновград. Той е работил като управител на ресторант „Юговското ханче", р-т „Червената скала" и пикник „Чевермето" в Бачково, както и на р-т „Здравец", който се е намирал на общинския пазар в Асеновград. Бил е един от учредителите на Съюза на частните предприемачи в Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина