Първа копка стартира ремонта на детска градина “Надежда“ в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 9618
Първа копка стартира ремонта на детска градина “Надежда“ в Асеновград

Първата копка по проекта „Образователна инфраструктура” даде начало на ремонта и облагородяването на детска градина „Надежда” в Асеновград. В церемонията се включи и отец Васил Коройчев, който направи водосвет за здраве и благополучие и подари на ръководството на градината икона на Света Богородица.

Сградата на ДГ „Надежда” е последният от петте обекта по проекта. Предстои в рамките на няколко месеца да се постави топлоизолация външни стени, топло и хидроизолация на покрив, както и да се изпълнят мерки по сградна инсталация.

Предстоят също подмяна на осветителните тела с нови енергийно ефективни, подмяна на водосточни тръби и отвеждане на водата в тревните площи, изграждане на достъпна среда за хора с увреждания чрез рампа пред основния вход на сградата, както и санитарен възел на 1-ви етаж за лица в неравностойно положение. Ще бъде обновено дворното пространство и ще бъдат монтирани на уреди за деца в неравностойно положение.

Проектът „Образователна инфраструктура” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 в община Асеновград обхваща общо 6 детски и учебни заведения и стойността му е за над 6 млн. лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина