Първа копка днес даде старт на голям ремонт на детска градина в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4827
Първа копка днес даде старт на голям ремонт на детска градина в Асеновград

Първа копка днес даде ход на ремонта в ДГ „Зорница” по проект "Образователна инфраструктура" - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства" по ОП Региони в растеж.

За няколко месеца ще се постави топлоизолация на външните стени на сградата, топло и хидроизолация на покрива, подмяна на дървената дограма с PVC и стъклопакет. Ще се ремонтират отоплителната и водопроводната инсталация, ще се подобри достъпът за хора в неравностойно положение. Дворното пространство ще бъде обновено чрез подмяна на съществуваща настилка на алеите и около уредите за игра, обособяване на ново озеленено пространство. Всички стари катерушки ще бъдат демонтирани и ще се поставят нови – лицензирани. Предвидени са и уреди за игра и за деца в неравностойно положение, всички стари навеси ще бъдат премахнати, за да се изградят нови, ще се поставят нови дървени пейки, нови кошчета за смет, ново парково осветление, ще бъде премахната сградата на старата млечна кухня и на нейно място ще се обособи нов кът за отдих.

Сумата за всички тези дейности възлиза на повече от 1 млн. лева и наесен децата ще започнат учебната година в една изцяло реновирана сграда с по-добри условия, по-приветлива и красива среда за занимания и игра. Не на последно място с осъществяването на проекта ще се подобрят и условията за работа на персонала в детското заведение.

В ДГ „Зорница” има 1 яслена група и 6 класни групи с общо 167 деца. Неин филиал бе построен и открит през 2012 г. в квартал „Запад” – нова модерна сграда, дворно пространство, оформено по всички съвременни изисквания за достъпност и безопасност с катерушки, люлки, пързалки и други детски съоръжения.

По проекта „Образователна инфраструктура” в Асеновград ще бъдат извършени дейности в три детски градини и двете градски гимназии. Общата стойност на проекта е 6 779 317.05 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина