Паркиране в Асеновград: Шофьори мятат коли по тротоарите

Автор: Plovdiv Now 14215
Паркиране в Асеновград: Шофьори мятат коли по тротоарите

Снимки са направени от асеновградчанин по ул. „Георги Ангелов” в квартал "Изток" в града преди седмица. Шофьорите са оставили автомобилите си на тротоара, като няма никакво място за преминаване на пешеходците.  

„Редовно се паркира така. Колите и хората по улицата не могат да се разминават. Тясно е. Тротоарите са заети с автомобили”, разказва човекът.

Над 500 фиша са съставени на територията на община Асеновград от 1 януари до обявяване на извънредното положение на 13 март, показват данните на Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“. Обичайните нарушения на водачите и собствениците на автомобили са именно неправилното паркиране, както и неподаден SMS в зоните за платено паркиране.

През последните пет години броят на автомобилите в община Асеновград се е увеличил с близо 6 300. Към 31 декември 2015 г. регистрираните коли са били 21 415. Сега по улиците на града се движат и паркират 27 683 автомобила. В момента населението на общината наброява 72 097 души. Това прави по 1 кола на трима души.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина