Пълна тъмница в асеновградските паркове, какво се случва с осветлението?

Автор: Plovdiv Now 8816
Пълна тъмница в асеновградските паркове, какво се случва с осветлението?

Парковете в Асеновград са на тъмно от известно време. Пълен мрак обгръща градския парк, парка на ул. „Цар Освободител“ и  „Кучешкия парк“, сочи проверка на ТВ САТ КОМ.

Известно време, докато парковете бяха в ремонт, бе обявено, че осветлението в тях ще бъде спряно, като превантивна мярка. Още повече, че ремонтните дейности включваха и подмяна на осветителни тела. Сега ремонти няма, но каква е причината за липсата на осветление….От Общината заявиха, че специално в Градския парк е имало скъсан кабел. Действително днес там се работеше, дори осветлението бе включено в светлата част на деня, вероятно за проба. Надяваме се, че довечера то също ще бъде налично и хората няма да се притесняват, преминавайки през парка в тъмната част на денонощието. По другите паркове също ще се работи по установяване и отстраняване на проблема, свързан с липсата на осветление, добавиха от общинската администрация.


Междувременно отправихме и запитване към Агенция „Пътна инфраструктура“ относно липсата на осветление на част от пътя Пловдив-Асеновград. Вече доста време по сравнително новото трасе на места осветление няма. Става въпрос за участъците най-вече в близост до изхода на Пловдив и на едно от кръговите кръстовища.


От пътната агенция отговориха, че причините за възникналите аварии и липсата на осветление в част от трасето на въпросния път са изгорели единични осветителни тела, както и налични повреди в електрическите табла. Дейностите по възстановяването на осветлението ще бъдат изпълнени в най-кратък срок, обещаха от АПИ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина