Отвориха офертите за Околовръстното на Пловдив с участъци към Асеновград и Брезово

Автор: Plovdiv Now 14643
Отвориха офертите за Околовръстното на Пловдив с участъци към Асеновград и Брезово

Отворени са вече офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на Пловдив. Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет, съобщават от Пътната агенция. 

В надпреварата за поръчките по три обособени позиции са подали оферти общо 17 фирми.

Проектът на Околовръстния път на Пловдив предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.

Трасето включва участък от път ІІ-86 Пловдив - Асеновград като началото е при отделянето му от път І-8 Пазарджик - Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище между път ІІ-56 Брезово - Пловдив и път ІІ-86.

Отделно от това се проектира и път ІІІ-805 п. в. Царацово - Съединение, който също се отделя от път І-8 Пазарджик - Пловдив в северна посока към АМ „Тракия“. Двата пътя ІІІ-805 и път ІІ-86 оформят западен околовръстен път на гр. Пловдив. Чрез него се осъществява една от връзките към гр. Пловдив, а от друга осъществява връзката на АМ „Тракия“ с Област Смолян.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина