Отново тровят котки в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5861
Отново тровят котки в Асеновград

За поредно зверство над улични котки сигнализираха хора от Асеновград. Труповете на две животинки са били намерени от местна жителка на ул. „Изложение”. Поредното тровене на бездомни котета предизвика възмущението на асеновградчани, които са притеснени, че на същото място играят деца и се разхождат домашните им любимци.

Оказва се, че от отровата са яли и домашни кучета.

„Точно там преди 2 дни и моето куче започна да дава признаци, че е натровено. В момента е полуживо и всеки ден го водим на ветеринар”, обяснява притеснен асеновградчанин в местна Фейсбук група.

„Ама не мислят! Аз имам спомен от преди 15 г. как дъщеря ми събираше постоянно някакви глупости от земята. Постоянно виках след нея. Просто й беше интересно. Достатъчно е да лапне ръцете детето, след като е пипало отровата, и да стане беля. Да вземат да мислят малко вече, че ми писна от откачалки и съдници, които избират кой живот да живее”, коментира друга асеновградчанка.

Масово хората се обединяват около становището, че отровата не е начинът за справяне с бездомни животни и тази практика трябва да спре, преди да пострада и човек.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина