Отличиха най-добрите и щедри бизнесмени в Асеновград на благотворителен бал

Автор: Plovdiv Now 28947
Отличиха най-добрите и щедри бизнесмени в Асеновград на благотворителен бал

Традиционният благотворителен бал на предприемачите се проведе в Асеновград и лично кметът връчи призовете на победителите в няколко категории.

Призът „Произведено в Асеновград” беше връчен на строителната фирма „Запрянови-03”, а и организацията за връчването на наградата е по идея на Съюза на предприемачите .

На церемонията бяха връчени и отличията:

„Дарител на годината”, "Произведено в Асеновград" и "Фирма на годината" – Георги Запрянов – собственик на строителна фирма;

"Активен принос към Съюза на предприемачите–Асеновград" - Ангел Ангелов – собственик на ресторант;

"Успешна социална политика" - Борислав Ангелов - собственик на фирма за захарни изделия;

"Дългогодишен и проспериращ бизнес" - Атанаска Велчева от Първомай – шивашка фирма за знамена;

"Инвеститор на годината" - Николай Павлов - собственик на транспортна фирма;

"Предприемач на годината" - Васил Пиронков – фирма за автобусни превози и фирма за строително-монтажни дейности;

„Дарител на годината” - Селим Емин - собственик на фирма за почистващи и перилни препарати „Селчо”. Той получи признанието на своите колеги за проявено огромно сърце към каузата на Катерина Бейчева - шампионка по таекуон-до. Селим Емин е участвал в търг, организиран от спортистката, на който тя е дарила медала си, а парите от продажбата са в подкрепа на жена, останала парализирана, вследствие на катастрофа. Ценната вещ е била откупена от Селим Емин. Той е бил решен да наддава и да го вземе на всяка цена, воден от две цели: да го върне обратно на собственика му и да подпомогне лечението на пострадалата жена. Точно така и станало. Той успял да спечели търга и в нощта на Благотворителния коледен бал на предприемачите в Селим Емин обяви, че „притежателят на медала трябва да бъде само един. И това е човекът, който се е преборил за него и го е заслужил с труд, защитавайки името на Асеновград и България”. Собственикът на фирма „Селчо” обеща скоро да върне бижуто обратно на Катерина Бейчева. А самата тя бе наградена за проявеното милосърдие и благороден жест, участвайки в организирането на благотворителен търг за набиране на средства в помощ на жената, останала парализирана след катастрофа.

По време на традиционния си коледен бал асеновградските бизнесмени събраха общо 9 710 лева за благотворителност. Средствата ще постъпят във Фонда на „Съюз на предприемачите”. С парите от него целогодишно поетапно се подпомагат граждани в нужда, както и талантливи деца. 1 350 лева от събраните в тържествената нощ средства ще бъдат дарени Лизавета Иванова, страдаща от множествена склероза. Други 1 810 лева ще бъдат отделени за Николай Иванов, борещ се от осем години с рак на дебелото черво.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина