Откриха официално тийн зоната в библиотеката в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7980
Откриха официално тийн зоната в библиотеката в Асеновград

Открита е официално новосъздадената тийн зона, предназначена за образователни забавления на младежите от Асеновград. Новият младежки кът е ситуиран в отдел „Изкуство“ на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Идеята е реализирана и финансирана по проект.

За здраве и успех бе извършен и водосвет от отец Йордан Георгиев.

Основната цел е развиване капацитета на библиотеката чрез създаване на пространство за тийнейджъри и предоставяне на услуги, насочени специално и предимно към тази целева група. Проектът, изготвен от екипа на библиотеката, получи финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти” към Национален фонд „Култура”. Общата стойност е в 14 735,20 лв.

Със средствата са закупени цялостно оборудване на зоната – мебели и технически средства: лаптоп, мултимедия, принтер за печатане в размер А3, устройство за ламиниране, електронни четци и СТЕМ игри. Учениците от ПГ „Цар Иван Асен II” демонстрираха възможностите на техническото оборудване. По проекта предстоят редица обучения и културни събития. Преди официалната церемония, екипът и партньорите по проекта – община Асеновград, ПГ ”Цар Иван Асен II” и ТВ САТ КОМ - дадоха пресконференция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина