Още работници от смолянския завод са дали положителни проби

Автор: Plovdiv Now 3477
Още работници от смолянския завод са дали положителни проби

Още 27 работници от смолянския завод са дали положителни проби за коронавирус, съобщи GLAS.bg
Вчера беше съобщено за 60 заразени. До тестването се стигна, след като 7 от работниците потърсиха лекарска помощ и се оказаха с положителни проби. Така общият им брой до момента става 87 души. Направени са 230 теста.

В предприятието за производство на авточасти в Смолянработят общо 750 човека. Всички те ще преминат PCR тестове.

Тестването е започнало по инициатива и за сметка на работодателя. 

През почивните дни предприятието беше затворено за 24 часа за дезинфекция. Предприемат се и допълнителни противоепидемични
мерки. Спира се организираният превоз на работниците с автобуси. От фирмата обявиха, че от вторник възобновяват производствената си дейност на 50 процента.

Още вижте във видеото: 

"С цел да продължи да функционира предприятието се търсят слабите места, критичните точки, където да се направи възможното с цел прекъсване предаването на инфекцията", заяви пред GLAS.bg д-р Мими Кубатева - директор на РЗИ-Смолян. 

"В ситуацията, в която се намираме, каквото и да направим, гаранции за опазване няма. Затова сме склонни и да ги оставим да работят, защото ако чакаме момент в който всички работници до един ще бъдат здрави, просто в скоро време не съм сигурна че ще дойде този момент.", каза още д-р Кубатева.

Също така в предприятието има обща климатична система. Персоналът обаче се засича в съблекалните, както и по поточните линии. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина