Оправданата клиентка на Темида Весела Симеонова остава начело на школото в Боянци

Автор: Валерия Василева 22112
Оправданата клиентка на Темида Весела Симеонова остава начело на школото в Боянци

Весела Симеонова, която бе осъдена на първа инстанция и после оправдана на по-горна за заключване на деца в асеновградския дом “Таню войвода”, остава директор на школото в село Боянци. След закриването на дома тя бе директор на Център за специална образователна подкрепа, който също бе преобразуван според Закона за предучилищното и училищното образование, след което временно пое селското школо.

Нови директори имат още две асеновградски училища. Ели Аврионова ще оглави ПГ „Св. Патриарх Евтимий”, а Атанаска Николова-Темелкова сяда на директорския стол в ОУ “Никола Вапцаров”.

Денка Гечева, която през последните три години ръководеше училището в Крумово, ще продължи кариерата си в пловдивското СУ „Св. Седмочисленици”.

Училищните администрации в региона останаха шокирани от резултатите на завършилите конкурси за избор на директори на общо 29 учебни заведения в Пловдив област. Последното интервю приключи вчера, като първо кандидатите преминаха през изпит тест, на който трябваше да се справят с 50 въпроса. Събралите минимум 25 точки се явиха на събеседване с 5-членна комисия, съставена от представител на МОН, на съответната община, на обществения съвет на даденото училище и на Регионалното управление на образованието. Само двама от общо 55 кандидати кандидати не получиха минимума, за да преминат на устен изпит. Една писмена работа бе анулирана, тъй като кандидатът беше писал с черен химикал при изричното указание за син.

Снимка: ОУ "Проф. Асен Златаров", село Боянци

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина