Окончателно! ВКС потвърди присъдите на баща и син за убийството в Нареченски бани

Автор: Plovdiv Now 8664
Окончателно! ВКС потвърди присъдите на баща и син за убийството в Нареченски бани

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата на баща и син Боюклиеви, осъдени за убийството на бизнес партньора си в Нареченски бани.

Севдалин Боюклиев е осъден на 20 години лишаване от свобода, а синът му Марин на 16 години.

Младенов имал съмнения за извършени злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Той направил и ревизия, при която установил липсите. Вечерта на 21 март 2018 г. между него и двамата обвиняеми избухнал скандал. Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада  се намесил и Марин. Побоят е бил брутален, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва. 

След това двамата поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Те качили на колата си опакованият труп и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. След това изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите.  

Деянието е извършено с особена жестокост, понеже двамата по хладнокръвен начин са довели престъпния си замисъл докрай. Този извод следва и от поведението им след извършване на престъплението, увиването на пострадалия в завеса, завързването му с въже, поставянето му в пластмасовия бидон и захвърлянето в реката, като преди това за тежест е поставен капак от шахта за потъване на трупа във водоема.

Върховният касационен съд приема за неоснователни жалбите на двамата подсъдими, понеже Апелативният съд е проверил изцяло правилността на първоинстанционната присъда. Анализирал е всестранно, обективно и пълно показанията на свидетелите, писмените доказателства и изготвените по делото експертизи. По този начин апелативните магистрати са формирали вътрешното си убеждение единствено въз основа на доказателствата по делото и закона.

Отхвърлена е и жалбата на наследниците на убития за налагане на наказание „доживотен затвор“ на Марин и „доживотен затвор без замяна“ на Севдалин. Прието е, че Пловдивският апелативен съд е подложил на внимателна преценка всички смекчаващи и отегчаващи отговорността обстоятелства, включително и оказаното съдействие при разследването от Марин. Така наложените наказания лишаване от свобода и на двамата подсъдими, които ще се изтърпяват при първоначално „строг“ режим, са напълно справедливи и отговарят на целите на закона.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина