Обучават безработни в Асеновград да поставят вътрешни облицовки и настилки

Автор: Plovdiv Now 4476
Обучават безработни в Асеновград да поставят вътрешни облицовки и настилки

Бюрото по труда в Асеновград приема заявления на безработни, които желаят да се включат в обучение за придобиване на професионална квалификация.

В момента се приемат заявления за обучения в професията „Строител“ със специалност „Вътрешни облицовки и настилки”. Местата  са за 20 души. Кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото и да попадат в една от следните групи - младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., безработни с трайни увреждания, продължително безработни или такива, които нямат професионална квалификация.

Обученията ще стартират на 1 юли. Курсистите ще получават стипендия в размер на 8 лева за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лева за тези, които живеят извън Асеновград.

Обучението е финансирано със средства от държавния бюджет по проект „Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”.

В рамките на проекта на повече от половината от преминалите успешно обучението ще бъде предложена работа по придобитата професия. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен 10 клас или степен на образование.

Източник: asenovgrad.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина