Община Асеновград залага 25 000 лева за културни и спортни проекти

Автор: Plovdiv Now 5144
Община Асеновград залага 25 000 лева за културни и спортни проекти

Бюджетът на община Асеновград за 2019 предвижда средства в размер на около 25 000 лева за подпомагане на културни и спортни проекти и събития. Внесени за обсъждане в местния парламент за общо 23 предложения за финансиране на събития. Помощ очакват и клубове, сдружения и индивидуални личности за своите творчески изяви.

Едно от предложенията за финансиране е проектът „Спорт срещу апатията“, който по иновативен начин цели да мотивира младите хора да разчупят начина си на живот, да изградят активна позиция за бъдещето си, да са креативни и  инициативни. Идеята е на членовете на клуб по спортни танци „Асеновец“.

Ще има още флашмоб под името  „Сметосъбирач”, а на 12 август участниците  в проекта ще отбележат с work shop по танци Международния ден на младежта. Дейностите по проекта ще приключат  на 21 ноември  с отбелязването на Световния ден на поздравите.

В проекта са включени 12 деца на възраст над 14 години.“ Те са само ядрото. Техният опит те ще предадат на своите приятели и връстници. Спортът е най-доброто решение срещу апатията, подтиснат, дори умора. А танцът е най-мощното средство за постигане на  това.“

За осъществяване на идеята са необходими 2500 лева.

Финансова помощ от Общината очакват още двете читалища в града, спортният клуб „Тритон Екстрийм“ за организиране на фестивал по бягане и планинско колоездене, самодейни танцови и певчески състави за участия в състезания и конкурси. На сесията след седмица общинските съветници ще вземат решение дали ще отпуснат средства и за издаването на книгата „Историята на храм „Свети Иван Рилски“.

 Източник: dcnews.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина