Община Асеновград отдава под наем ученически стол

Автор: Plovdiv Now 8122
Община Асеновград отдава под наем ученически стол
Общински съвет и община Асеновград  обявяват публично оповестен, неприсъствен конкурс за отдаване под наем на обект – “Ученически стол ” с обща площ 185.50 кв.м. (столова 149.50 кв.м. и кухненски блок 36 кв.м.), обособена част от недвижим имот публична общинска собственост – учебна сграда с площ 509 кв.м., с кадастрален идентификатор №00702.526.85.3 построена в имот с кадастрален идентификатор 00702.526.85 – УПИ І – Основно Училище „Петко Каравелов”, кв. 299  по плана на Асеновград,  при следните условия:
 
1.  Срок на договора – 5 (пет) години.
2.  Предназначение – Ученически стол.
3. Наемната цена за обекта се актуализира, съгласно чл. 29, ал. 1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и чл. 12 на Раздел ІІ от Тарифата за определяне на цените за отдаване под наем на имоти – общинска собственост в Община Асеновград.
 
Конкурсните условия са следните:
 
1. Начална офертна цена за годишен наем  в размер на 4 956 лв. ( четири хиляди деветстотин петдесет и шест лева) без ДДС.
2. Наемателят  да представи декларация за извършване на дейност  ученическо столово хранене – минимум 10/десет години/.
3. Наемателят да има внедрена Система за управление безопасността на храните и Система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки.
4. Наемателят  да предложи инвестиции в обекта, като за целта представи идейна концепция. Тя следва да посочва конкретните СМР, обзавеждане и оборудване. Предложените инвестиции следва да бъдат основно в трапезарията и кухненския блок по направената идейна концепция от наемателя.
5. Наемателят е длъжен да доставя само в наетия от него ученически стол: плодове и зеленчуци по схемата ,,Училищен плод’’ с осигурено финансиране от ДФЗ до края на програмния период;  да доставя по схема ,,Училищно мляко’’ с осигурено финансиране от ДФЗ до приключване  на програмния период ; доставя по национална програма подкрепителна закуска за учениците от I – IV клас и ПППД.
6. Наемателят е длъжен да готви храната за учениците в кухненския блок на ученическия стол.
7. При необходимост от основен и текущ ремонт и подобрения в обекта, същите да бъдат извършени за сметка на наемателя, като се предадат на наемодателя след прекратяване на договора и останат негова собственост. За стойността на извършените ремонтни работи да не се иска прихващане от наема.
8. Наемателят се задължава да оборудва кухненския блок с  необходимите за нормалното функциониране на обекта уреди и инвентар за своя сметка, без да иска  прихващане от наема.
9. Наемателят се задължава в 6 месечен срок от  подписване на договора за наем  да се снабди за своя сметка, без да иска прихващане от наема,  с  всички необходими  документи за работа на обекта.
10. Наемателят се задължава в обекта да обслужва само учениците и персонала на ОУ „Петко Каравелов” – Асеновград.
 
При оценяване на офертите най – голяма тежест има предложената цена за годишен наем без ДДС – от 1 до 70 точки.
Направени от  участниците  предложения над задължителните конкурсни условия  се оценяват  от 1 до 30 точки.
 
Продажбата на конкурсната документация е от 22 март до 29 март 2019 година, всеки работен ден от 8.00 до 14.00 часа в стая – канцелария на ОУ “Петко Каравелов” в град Асеновград  срещу представяне на платежен документ за  внесената сума от 72.00 лв. по сметка в ИНВЕСТБАНК – BG281ORT73753104001700, BIC IORTBGSF.
 
Депозит за участие в конкурса –  в размер на 10% от началната офертна цена за годишен наем 495.60 лева се внася в ИНВЕСТБАНК по сметка  BG281ORT73753104001700, BIC IORTBGSF в срок до 13.30 часа на 05.04.2019 г.
 
Оферти за участие в конкурса се приемат в срок до 14.00 часа на 05 април 2019 г. в ОУ “Петко Каравелов” – гр.Асеновград, стая - канцелария.
 
За участието си в конкурса, кандидатите трябва да представят необходимите документи, че нямат задължения към Държавата и Община Асеновград. За издаването на тези документи е необходим минимум седемдневен срок.  Към момента на провеждане на конкурса ОУ “Петко Каравелов” в Асеновград не е регистрирано по ЗДДС.
 
Оглед на обекта да се извършва на място след закупена конкурсна документация и заявка за оглед в ОУ „Петко Каравелов" – гр. Асеновград, стая – канцелария. За допълнителна информация –  тел.: 0331/6-51-41

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина