Община Асеновград обмисля промени в разписанието на автобусите до Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5054
Община Асеновград обмисля промени в разписанието на автобусите до Пловдив

Автор: Соня Желязкова

Община Асеновград ще отправи запитване за промяна в разписанието на автобусите по линия Асеновград-Пловдив. Последното идва в отговор на общественото недоволство от организацията на извънградския транспорт, пише TrafficNews.

Пред този проблем са изправени работещи, студенти и ученици от Асеновград, според който редовността на транспорта не отговаря на нуждите им.

Припомняме, че преди седмици гражданите изпратиха молба за прокарване на още 4 допълнителни автобуса в делничните часове. Последната препратиха до Общината, както и до двете транспортни фирми - “РОДОПИ АВТО” ООД и “СТОЙЧЕВ И СИН” ЕООД , обслужващи линията.

Във връзка с тяхната молба от общината заявиха за медията ни, че спрямо Областната транспортна схема на област Пловдив между Община Асеновград и Община Пловдив не може да има застъпване на разписанията на БДЖ и Автобусното разписание.

По тази причина ще бъде предложена възможността промяната да бъде следната - сутрин от Асеновград за Пловдив от 6:50 да стане на 6:40, а вечерта последният автобус от Пловдив за Асеновград да бъде 20:30 часа.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина