Обсъдиха финансирането на културата и спорта по селата в Асеновградско

Автор: Plovdiv Now 6301
Обсъдиха финансирането на културата и спорта по селата в Асеновградско

На работна среща се събраха кметовете и кметските наместници от населените места в общината. Разисквани бяха различни проблеми и въпроси, свързани с методологията на финансиране на годишните културни и спортни празници в селата. От кметовете бяха отправени предложения за асеновградските квартали „Долни Воден“ и „Горни Воден“ средствата да бъдат отделно от тези за селата. Други поискаха парите за празници да се разпределят по равно за всички села. Трети пък предложиха там, където се провеждат повече празници, финансирането да бъде в по-голям размер. Кметовете поискаха да се прави и публичен отчет за непохарчените финансови средства, отпуснати за провеждане на събития.

Относно провеждането на спортни празници беше предложено, ако не се проведат такива, но пари са били отпуснати предварително, средствата да се връщат. Тук някои от присъстващите поискаха и финансирането на тази дейност да е еднаква за всички населени места, а други – да бъде на база постигнати резултати и спортни заслуги.

Заместник-кметът на Асеновград инж. Петър Петров обобщи накрая на срещата, че всички предложения ще бъдат обсъдени с ръководството на общината, като крайното решение ще е съобразено с желанията на представителите на населените места. Кметовете и кметските наместници на асеновградските села ще бъдат уведомени, като официално ще им бъдат предоставени указания за начина на финансиране.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина