Облагородяват зелените пространства в центъра на Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5220
Облагородяват зелените пространства в центъра на Асеновград

Облагородяването на зелените пространства в централна градска част на Асеновград е в ход. В градския парк се проверява изправността на фонтанките с питейна вода, почистват се стълбове и дървета от залепени по тях информационни материали.

„Има обособени места и пространства за подобен тип реклама, апелирам към фирмите и гражданите да се насочат към тях и да не загрозяват градската среда със залепени обяви по стълбове и дървета. Смятам, че такива гледки са изключително грозни и не издигат имиджа на Асеновград в очите на туристите и нашите гости” – категоричен е кметът Караиванов. Тази дейност ще продължи и в централна градска част, по бул. „България” и други централни улици.

Проверяват се шахтите в района на парка, за да се подменят счупените с нови, подравняват се земни вдлъбнатини в тревните площи, а на празните места се засява нова трева. Подменят се изпочупени и липсващи бордюри, а в началото на парка и около детските площадки се оформят цветни фигури със сезонни декоративни растения.

По детските и спортната площадки в парка ще се подменят дъски, една пързалка, ще се ремонтира един от лостовете на спортната площадка до лятното кино. Откритата сцена ще се изрисува с наземни игри като „Не се сърди човече” и „Дама”. Укрепват се засадените дръвчета в Паисиевата гора, както и част от стената на реката в края на парка.

Допълнителни пейки и кошчета също е предвидено да се поставят. Поливната система работи.

Възстановявате и разширяване зоната на обхват на поливните системи се предвижда и по кръговите кръстовища и разделителните ивици. Осъществяването на всички тези и нови дейности ще продължи през цялата година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина