Новите случаи на COVID-19 в областта - само в Пловдив и Асеновград

Автор: Plovdiv Now 22781
Новите случаи на COVID-19 в областта - само в Пловдив и Асеновград

7 новодиагностицирани случаи на COVID-19 има в Пловдивска област към днешна дата. Общо регистрираните в Националната информационна система са 1611. Под карантина са 244 души, а на домашно лечение – 256.

Никой от починалите през последното денонощие не е от Пловдивско, информират от Областния кризисен щаб. 

„От новорегистрираните нови случаи има само една хоспитализирана жена от Пловдив - на 73 години, която е в добро състояние. Свободните легла в отделенията за лечение на коронавирус са 147, а за интензивно лечение – 33. Новите случаи са от община Асеновград – 1 и Пловдив – 6. Няма новодиагностицирани медицински лица. Има една оздравяла медицинска сестра, като общият брой на оздравелите медици е 74. Общо в областта преборили заболяването са 1239", поясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. 

По данни на РЗИ към момента няма нови карантинирани паралелки. Ученикът от 12 Е клас от ХГ “Св.СВ. Кирил и Методий“, за когото стана ясно, че е поставен в домашна изолация, е с отрицателен резултат за коронавирус. В училището остава само едно момиче под карантина в дома си - като контактно на свой родител. От здравната инспекция посочват, че стриктно се спазват указанията на съответните министерства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина