Нова табела подменя повредената от вандали край Асеновград, средствата се събраха

Автор: Plovdiv Now 5673
Нова табела подменя повредената от вандали край Асеновград, средствата се събраха

Събрани са необходимите средства за подмяна на повредената туристическа табела до параклиса "Свети Илия" край Асеновград. Новата е поръчана и вече е готова.

"Допълнително ще се уговорим за ден, в който да я занесем и поставим отново на мястото й", съобщават от Сдружение "Устремени".

Един от дарителите е местна бензиностанция, която освен сума за табелата, е предоставила и средства за закупуване на нов винтоверт, който ще е незаменим помощник при поддръжката на туристическата инфраструктура и указателните табели, добавят от Сдружението.

Припомняме, че една от двете табели на малкия рид "Анатема", в близост до параклис "Св. Илия" (Гръцкия) край Асеновград, пострада от вандалско посегателство. Дупките и разпукването по нея ясно говорят за умишлено счупване.

Табелите носят информация за дивото родопско лале, което е един от символите на Асеновград и планината над града. Родопското лале е защитен вид и туристите се научиха да не късат букети от него и да го пазят. В резултат популацията му многократно се увеличи. За това изигра роля именно информацията, която хората срещат край пешеходните маршрути.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина