Нова фирма поема събирането и извозването на отпадъци в Асеновградско

Автор: Plovdiv Now 8085
Нова фирма поема събирането и извозването на отпадъци в Асеновградско

Фирма „КМД“ поема сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци във всички 27 населени места в община Асеновград. Договорът е сключен на 1 март след открита процедура за фирма-изпълнител. От новата услуга по поддържане на чистотата по селата ще се възползват 12 320 жители на асеновградска община.

307 контейнера тип „бобър“ трябва да бъдат доставени според предмета на договора. За качествено извършване на услугата ще бъдат поставени и 600 кофи за смет.

От началото на месеца е възобновено и ежедневното сметосъбиране във всички квартали на Асеновград. Честотата на извозването на боклука се редуцира с един ден, а рестрикцията беше въведена още през октомври миналата година, заради липсата на достатъчно средства за разплащане с  комуналната фирма.

От 1 март 6 сметосъбирателни машини функционират на територията на града и кварталите Горни и Долни воден. Асеновград  е разделен на седем района.  В експлоатация  е и специализирана техника тип „лодка“.

За първите два месеца на годината са отремонтирани 52 броя контейнери. Причината за почупените съдове за смет се дължи най-вече на недобросъвестни граждани. Работници от обслужващата фирма се натъкват на повредени контейнери за смет най-вече в централната част на града- по улиците „Съединение“, “ Марица“, „Стара планина“ и „Цар Освободител“.

Източник: dcnews.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина