Нова акция в Асеновград! Събират стари електроуреди

Автор: Plovdiv Now 5730
Нова акция в Асеновград! Събират стари електроуреди

Нова акция, но този път за събиране на ненужни електроуреди, ще се проведе в Асеновград. Планирана е за 7 юли, от 09:00  до 12:00 часа. Всички граждани на територията на общината могат да предадат свои непотребни телевизори, печки, както и всякакви други стари електроуреди. Няма да се приемат тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии.

Площадката, на която ще се проведе акцията, е паркингът на ДИП „България“ в Асеновград - на същото място, на което се организира и кампанията по събирането на дрехи.

„Призивът към гражданите е предаваната техника да бъде цялостна, а не да е само външното тяло на съответния електроуред. Ангажимент на гражданите е сами да транспортират техниката до обявената площадка. Допуска се предаване и на черна и бяла техника“, каза началникът на отдел „Екология и околна среда“ към община Асеновград Дора Младенова.

Фирмата ще извози на своя площадка събраните електроуреди. Те ще бъдат оползотворени и рециклирани. Това е първата такава акция, която провежда община Асеновград.

„Планира се подобни кампании да станат периодични и с цел опазване на околната среда. Ще започнат да се извършват през месец или два. Предвижда се до края на летния сезон да бъде реализирана още една такава“, каза в заключение Младенова и припомни, че гражданите могат да предадат опасните отпадъци (батерии, акумулатори и други от този вид) в сградата на общинската администрация всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. Специалните контейнери са поставени в „Информационен център“ на втория етаж.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина