Нива с марихуана разкриха в Асеновградско, петима са арестувани

Автор: Plovdiv Now 29214
Нива с марихуана разкриха в Асеновградско, петима са арестувани

Четирима мъже и една жена са задържани за отглеждане и държане на марихуана с цел разпространение при Специализирана полицейска операция. Те са вече с повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура – Пловдив

Случаят е от 14 октомври, когато край село Югово полицейски служители проверили нива и открили засяти там 78 зелени растения марихуана. На мястото са били намерени туба с кафеникава течност, бензинова помпа, мобилни телефони и метална мелница.

Впоследствие са извършени претърсвания и изземвания на различни места и адреси в землището на Югово, Горнослав и Асеновград, като са били открити и иззети още около 3 кг зелена листна маса на глави - марихуана, в процес на сушене, 11 стръка зелена листна маса - марихуана и 11 съцветия, които били наскоро откъснати и подготвени за последваща обработка, както и няколко чанти и чували с нарязан тютюн и такъв на листа.

 Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив към наказателно отговорност са привлечени пет лица – четирима мъже и една жена, за държане на марихуана с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа. Четирима от  обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив. По преценка на наблюдаващия прокурор ще бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо някои от тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина