Неприетите пациенти с коронавирус в болницата в Асеновград - недоразумение, а не отказ

Автор: Plovdiv Now 20690
Неприетите пациенти с коронавирус в болницата в Асеновград - недоразумение, а не отказ

Провериха отделението за лечение на COVID-19 в МБАЛ Асеновград заради подадения по-рано сигнал, че трима пациенти не са били приети за лечение там и са настанени в Инфекциозната клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. 

Проверката беше инициирана от областния управител Дани Каназирева. Присъстваха и директорът на Регионалната здравна инспекция – д-р Ваня Танчева, както и заместник-кметовете на Асеновград инженер Петър Петров и доктор Теньо Манолов. 

Управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков посочи, че в момента в Ковид отделението са настанени 7 пациенти, като всеки от тях е изолиран в самостоятелна стая. По думите му се е получил чисто организационен проблем между различните структури и организации, ангажирани за справяне с пандемията.

Червенков бе категоричен, че до момента не се е получавала подобна ситуация, конкретно за тези пациенти
заяви, че те не са били транспортирани до Спешното отделение на болницата.

Директорът на Регионална здравна инспекция - Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева определи случая като "недоразумение" и заяви, че не е била отказана хоспитализация на тримата потребители на дома в село Джурково в МБАЛ - Асеновград. По-късно техните проби са потвърдени като положителни на коронавирус.

В момента тече епидемиологично проучване в дома и се очаква и други обитатели да се окажат с COVID-19. Доктор Танчева-Манчева увери, че занапред всички институции ще работят в по-добър синхрон и ще се направи организация, за да се подобри комуникацията между тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина