Неграмотен и с фалшива книжка е убиецът на Ерол край Асеновград, съдът го остави зад решетките

Автор: Парашкева Иванова 19926
Неграмотен и с фалшива книжка е убиецът на Ерол край Асеновград, съдът го остави зад решетките

Съдът остави зад решетките Димитър  Иванов, обвинен в съпричиняване на смъртта на 37-годишния моторист Ерол Мехмед. Той загина в петък срещу събота при катастрофа на Асеноградско шосе, в райна на КЦМ. Мотористът и негови приятели правили каскадьорски изпълнения на пътя, карайки с висока скорост по шосето. Увлечен, Ерол вдигнал мотора на задна гума, но загубил равновесие  и паднал. След това през него минал микробус. Според разследването зад волана на микробуса е бил 56- годишния Димитър. Той не е спрял и продължил в посока Асеновград. 

Окръжна прокуратура е категорична, че водачът е избягал от произшествието. Освен това Иванов е неправоспособен. Той е неграмотен и не е имал шофьорска книжка. Управлявал е буса си с фалшив турски документ. Цели 6 години той шофирал с нередовния китап и дори многократно е спиран и глобяван. 

Защитата на обвиняемия заяви, обвинението не разполага с доказателства за вината на Димитър. Все още не е ясно каква е причината за смъртта на 37- годишния Ерол. Няма категорично заключение коя е била фаталната травма - дали от падането с висока скорост на асфалта или от прегазването. "Димитър нито е можел да предвиди, нито да избегне инцидента. Той не е бягал. Изобщо не е разбрал, че е минал през човешко тяло. Нито е бягал, нито се е крил!" заяви адвокатът му. Жената на Иванов- Ванка, която е била в буса във фаталната нощ, твърди, че не са усетили нищо. "Бусът е голям и тежък. Беше натоварен със стока. Ако бяхме минали през този човек, той щеше да е размазан" заяви тя. 

Димитър е глава на голямо семейство - 4 деца и 10 внуци. Фамилията се издържа с търговия с детски играчки. "Те са добри хора, честни и почтени. Целият град ги познава" защити ги адвокатът. Всички деца , както и братята и сестрите на Димитър бяха дошли да го подкрепят в съда. Дъщеря му и зет му бяха с фанелки с лицата на внуците на Димитър. 

Прокурорът Тодор Павлов обаче припомни, че обвиняемият има 4 предишни присъди - за кражби и шофиране без книжка. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина