Най-после! Пречиствателната станция в Асеновград заработи

Автор: Plovdiv Now 12042
Най-после! Пречиствателната станция в Асеновград заработи

Пречиствателната станция за отпадни води в Асеновград вече обработва канализационните води от целия град, увери се кметът на д-р Христо Грудев по време на поредната проверка, която той лично направи на съоръжението. Представители на фирмите-изпълнители от консорциума, който извърши изграждането на станцията, работят на място и отстраняват нередностите. Припомняме, че причината съоръжението да не работи, бяха несъгласувани и насвързани модули към централното звено на станцията.

Показателите на заустената вода от река Чая доближават в момента заложените в проекта. Няма да бъде извършвано допълнително плащане по изпълнените корекции. „Междувременно, по казуса се води разследване от специализираните органи”, съобщи Грудев. Той посочи, че община Асеновград не може да се ангажира със съобщаване на конкретни срокове кога пречиствателната станция за отпадни води ще започне да функционира в пълен капацитет. На този етап съоръжението работи „на ръчен режим”, тъй като автоматизацията не е завършена, съгласно изискванията в проекта.

„Метановото стопанство не е прието с Акт 16 и не е въведено в експлоатация. А предишното ръководство на общината е подписало Акт 15, с което е приело обекта без забележки. И към момента, цялата сума по договора с изпълнителите е разплатена”, обясни ресорният заместник-кмет инженер Стоян Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина