На Кръстовден в Кръстова гора хората говорят за чудеса

Автор: Plovdiv Now 6897
На Кръстовден в Кръстова гора хората говорят за чудеса

На Кръстовден в Кръстова гора хората говорят за чудеса. Чудеса, които са изпитали на гърба си.

Сред вярващите е и Мария Великова, чула диагнозата рак. Твърди, че благодарение на лечебното място се е излекувала. 

„Всяка година идвам, за да черпя енергии. Тук ми е много добре и съм жива и здрава вече 17 години”, обясни пред GlasNews.bg жената от Добрич.

„През 2003 г. за първи път дойдох тук, когато ми се появи диагнозата. Точно на 13 септември реших да се кача, за да запаля свещ. Времето беше лошо – имаше мъгла и валеше. Когато службата започна, чувахме само пеенето, нищо не се виждаше. В един момент някаква сила освети цялата църква и всичко грейна. Както имаше мъгла, луната се появи”, разказа още Великова.

„Вярвам в чудеса и се надявам. Вече седем години сме тук и сме по-добре, откакто идваме”, обясни близък на болни деца.  

Богомолците се стичат към манастира „Св. Троица”, за да се помолят за изцеление. В понеделник вечер беше отслужена тържествена Света литургия, продължила до 2 часа след полунощ. 

„Днес е голям християнски празник. Благодатта на това място се дължи на парче от Христовия кръст, което е заровено в тази местност”, каза отец Серафим.

Той уточни, че заради засиления поток от поклонници ще се построи манастирска сграда за пренощуване. Тя ще е с капацитет от 50 места, който да поеме най-тежко болните. Отпуснати са средства, с които да се направи и пътят.

„Тук сме заради вярата, която ни държи. Преди 5 години имах здравословен проблем. Вярваш ли, оздравяваш”, сподели жена.

„Бяхме много зле. Когато обаче има вяра в Господ всичко се оправя. Всяка година идваме тук и сме живи и здрави. На това място стават чудеса. Аз повярвах в святото място”, добави мирянин. 

Като велика определиха вечерта при настъпването на празника хората, посрещнали го под открито небе.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина