Много талант, емоции и цветове очароваха на “Амбелино 2019“ в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6227
Много талант, емоции и цветове очароваха на “Амбелино 2019“ в Асеновград

17-тото издание на Националния пленер „Амбелино” премина с много талант и емоции през изминалия уикенд в Асеновград. Близо 40 участници от цялата страна рисуваха и се вдъхновяваха от емблематични за града места и сгради като Старинното училище „Св. Георги”, средновековния параклис „Свети Ян” и стенописите на Захарий Зограф в храма „Св. Богородица Благовещение” – Рибната.

Събитието започна с изложба във фоайето на читалище "Родолюбие", където бяха показани картини на деца и учители по изобразително изкуство, участвали на предишни издания на пленера, започнал още през седемдесетте години на миналия век и след известна пауза възроден.

В „Амбелино” участваха 14 школи към училища, читалища или частни школи. Талантите от Асеновград бяха възпитаници от средните училища ”Св. Св. Кирил и Методий” и „Св. Княз Борис I”, както и от основните училища „Петко Каравелов” и „Отец Паисий”. За събитието бяха дошли и гости от школи в Пловдив, Бургас, както и от читалища от Севлиево и Първомай, от училища в Габрово и Ямбол.

Кулминацията на пленера „Амбелино”- 2019 г. беше изложбата на участниците, разположена  в центъра на Асеновград в неделния ден.

Източник и снимки: tvsatcom.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина