Младежи от Асеновград се върнаха с медали от състезание по гребане в Унгария

Автор: Plovdiv Now 16935
Младежи от Асеновград се върнаха с медали от състезание по гребане в Унгария

Асеновградчаните Тодор Чилингиров и Кенан Ахмедов са единствените представители от България, които успяха да се преборят за медали от юношеско състезание по гребане в Унгария, което се проведе от 17 до 20 септември.

Общо 21 държави взеха участие в международната регата за олимпийски надежди „Олимпик хоупс“ в унгарския град Сегед. По време на надпреварата от всички 16 състезатели от България, единствено СК „Кану-каяк-Асеновец“ успяха да завоюват медали. В регатата се включиха общо 4-ма състезатели от клуба, предава ТВСАТ.

Медалисти станаха Тодор Чилингиров и Кенан Ахмедов. Те се класираха трети на 500 метра. Първи в същата дисциплина застана отборът на Украйна, а втори – отборът на Унгария.

Треньорите, които придружаваха асеновградските гребци, Георги Бакърджиев и Йордан Григоров споделиха, че са изключително доволни от представянето и на другите ни състезатели -младата надежда Йордан Илиев, който успя да постави личен рекорд в дисциплината 500 метра, класирайки се пети, както и да завоюва шестото място на хиляда метра. Единственото момиче от отбора, Мариана Чилингирова, също демонстрира много добро ниво.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина