Млада жена наруши карантината в Асеновград, хванаха и крадци на животни

Автор: Plovdiv Now 25441
Млада жена наруши карантината в Асеновград, хванаха и крадци на животни

Открития пазар „Асеневци“ продължава работа. Със заповед на кмета е въведено ограничение за приходящите търговци в пазарния ден - четвъртък.

През изминалото денонощие в районното управление са постъпили 8 сигнала за лица, завърнали се от чужбина, за да се извърши контрол за спазването на карантината. Ден по-рано сигналите са били 12.

Постъпили са два сигнала за спекула, свързана със завишени цени на лекарства и предпазни маски. Сигналите са проверени, но не са били потвърдени, което показва че са били некоректно подадени.

21-годишно момиче, което се е върнало от Испания на 15 март, е трябвало да спазва карантина, като стои в дома си в Асеновград, но е нарушило забраната. Сполицейско разпореждане младата жена е предупредена да не напуска дома си. Образувана преписка, която е докладвана в прокуратурата.

В РУ Асеновград е започнато бързо производство. Малко след полунощ днес на улица „Цар Иван Асен“ автопатрул на районното е спрял за проверка „Опел вектра“, в багажника на който били превозвани животни. Справка показала, че 22-годишният водач е криминално проявен. В автомобили пътували още двама млади мъже - на 21 и 23 години, като един от тях също бил познайник на полицията за извършени кражби. В багажника на колата били открити 5 овце, а след задържането в ареста тримата мъже,които са село Боянци, признали пред полицията, че са откраднали животните от местния стопански двор в Боянци с намерението противозаконно да ги присвоят.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина