Млад асеновградчанин, пиян, друсан и без книжка, предложи подкуп на полицаи

Автор: Plovdiv Now 17852
Млад асеновградчанин, пиян, друсан и без книжка, предложи подкуп на полицаи

24-годишен е засечен зад волана пиян, надрусан и без книжка. Той е бил хванат от органите на реда в Асеновград, където преди проверката спукал две от гумите на ауди. 

На 2 февруари мъжът, след като употребил алкохол и кокаин,  отишъл пред заведение край Асеновград, където работела негова позната. Към 3,30 часа двамата тръгнали с нейния лек автомобил - Ауди, в посока към града. Той шофирал автомобила, като на едно от кръговите кръстовища към града, повлиян от алкохола и наркотика, мъжът загубил управление и качил двете леви гуми на автомобила на кръговото островче, при което те се спукали в бордюра.

Левият праг на кората също се изкривил.  Въпреки това  той  продължил да управлява  автомобила и през това време се разминал с полицейски патрул. Служителите на МВР видели двете спукани гуми, обърнали посоката на движение и потеглили след него. Като ги видял, 24-годишният настоял с неговата спътница да си разменят местата, защото бил и без шофьорска книжка.

Отдалечавайки се от полицейския автомобил, той спрял и на шофьорското място седнала жената. След като полицаите пристигнали на мястото, поискали документите на жената и докато ги проверявали, виновникът си признал, че той е управлявал автомобила.

Извършена била проба за алкохол, която показала 1,54 промила. Мъжът  решил да предложи подкуп на двамата полицаи. 

Той се обърнал към тях с думите: „Може ли да оправим нещата“. След това извадил 100 лева, в две банкноти от по 50 лева, и допълнил: „Давам тези 100 лева, да ме пуснете да си ходя и да забравим за случая“. Шофьорът хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата. Служителите на МВР не взели парите, но в същото време уведомили незабавно дежурния разследващ полица. 

24-годишният бил арестуван. Направен му е тест за наркотици, който също е отчел положителен резултат за наличието на кокаин в кръвта на младия мъж. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева.   

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за подкуп е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 хиляди лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина